Sere modulare

          Sera este proiectata pentru conditiile climatice din tara noastra atat ca structura metalica cat si la partea de ventilare. Calcul de rezistenta de dimensionare a structurii metalice si a kit-lui de ventilare s-a facut la urmatoarele solicitari 

         • incarcare zapada +cultura = 95kg/mp; 
         • viteza maxima a rafalei de vant =90km/h; 


          Serele se executa in varianta modulara cu o deschidere pe latime de 10m si o lungime de 50 m, lungime materializata prin 20 module(travei) de 2,5m avand 21 cadre tip arc usor gotic din care 19 arce sunt arce de camp si 2 arce de capat. 
          Inaltimea la streasina (lateral) este h= 1,5m si inaltimea la coama H = 4,5m 
          La partea superioara (coama) este prevazut sistemul de ventilare automat. 
CARACTERISTICI DIMENSIONALE SI MATERIALE 
          Cadrul –arc se executa din teava rotunda de 60,3x2mm fiind compuse din stalpi verticali de 1,5m si cate doua arce-bolta de cate 6m fiecare. 
          Sistemul de rigidizare care indeplineste si serviciul de suport cultura este executat din teava rotunda de 26,9x2mm. 
          Rigidizarile longitudinale si laterale sunt proiectate din teava rotunda de 26,9x2mm. 
          Arcele de capat sunt executate din tevi de diferite dimensiuni si sunt prevazute cu cate o usa de 2x2,2m cu policarbonat de 6mm, cu deschidere prin glisare. 
          Tevile din componenta structurii metalice sunt din otel calitatea S235 J si sunt protejate impotriva coroziunii prin zincare.Stratul de zinc are o grosime de 20-22 microni si asigura o protectie de duratarespectiv minim 20 ani. 


CONFIGURATIA ARCULUI DE CAMP 
          La imbinarea celor doua tunele este prevazuta streasina din tabla zincata de 0,5mm. 
          Stalpii se fixeaza la sol pe teava de fundatie cu prindere in suruburi . 
          In componenta serei intra si stalpii (teava) din fundatie. 
          Intreaga structura metalica, se monteaza cu coliere metalice, bride de fixare si organe de asamblare zincate. Suruburile si piulitele se executa in grupa 8.8 din punct de vedere al rezistentei. 


ALTE DETALII SEMNIFICATIVE 
          Sistemul de ventilare este prevazut in partea superioara(la coama)a serei si este executat pe toata lungimea serei avand o latime a ferestrei de 1.5 m si un unghi de deschidere de aproximativ 60 grade. 
          Ferestrele de ventilare sunt executate din teava rectangulara de 50x30x2m protejata prin zincare. 
          Kit-ul de actionare a ferestrelor este de tip de Gier-Olanda fiind compus din ansamblul cremaliera si dispozitiv fixare si actionare cremaliera. Cremaliera este dreapta cu o lungime de 1,65m asigurand astfel o deschidere buna a ferestrei. 
          Actionarea cremalierei este asigurata de un motor electric trifazat, cu reductor prin intermediul unei tevi rotunde de 32x2m.
          Comanda deschiderii si inchiderii ferestrei de ventilare este data de centrala meteo prin intermediul unui calculator. 
          Inchiderea serei este prevazuta cu folie dubla cu grosimea de 150 microni, folia fiind triplustratificata si multiaditivata UV, AC, EVA cu durata de viata 5-6 ani. 
          Prinderea foliei pe structura metalica se realizeaza prin intermediul profilelor tip Omega . Acestea se fixeaza pe structura cu suruburi forante iar folia se prinde in profil cu 2 tipuri de baghete din PVC. 
          Introducerea aerului se face cu un inflator, flanse si tuburi de legatura. Intre cele doua folii se creaza o perna izolatoare de 20-30 cm. 
          Peretele gonflabil permite castig de caldura atat in perioada rece cat si in perioada calda diminuand efectul de stres asupra culturii. Perna de aer favorizeaza difuziunea de lumina avand coeficient de transmisie ridicat 90%. 
          Pentru asigurarea conditiilor climatice optime din interiorul serei, CALCULATORUL DE CLIMA va actiona in functie de mai multi senzori. In interiorul serei, se va monta o cutie de senzori pentru masurarea temperaturii interioare si a umiditatii, iar la exterior, va fi montata o statie meteo, cu senzori pentru intensitatea vantului, ploaie si temperatura exterioara. 
          In interiorul serei, se poate folosi atat sistem de irigare prin picurare, cat si irigarea prin capilare. Ambele sisteme presupun magistrale, robineti-conectori, picuratori, capilare, etc. Alegerea sistemului de irigare se face in functie de ce anume urmeaza a fi cultivat in spatiul protejat.

Sistemul de irigare nu este inclus in pret. 


PRETURI SERE MODULARE – INCEPAND CU 20 €/MP

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta prin email, telefonic sau accesati : folie-solar.ro sau sereimd.ro